…utom vissa som är mer jämlika än andra. Eller hur ska man tolka de två efterföljande posterna på bloggen obunden.se?

Det ena
ojar sig över att det finns svält i världen och att vi borde öppna våra gränser för handel med fattiga länder. Jag håller med till 100% om detta.

Det andra handlar om en SIFO-undersökning där man frågat svenska folket om de tycker det är rätt att blockera för utländska företag att ta sig in på den svenska marknaden. 80% svarade ja.

Sällan har väl dubbelmoralen varit så tydlig.

3 Thoughts on “Alla länder är jämlika

 1. “Det andra handlar om en SIFO-undersökning där man frågat svenska folket om de tycker det är rätt att blockera för utländska företag att ta sig in på den svenska marknaden. 80% svarade ja.”

  Nej – det handlar om att svenska folket tycker att utländska arbetare ska ha samma villkor som svenska arbetare, om de jobbar i Sverige. Det kanske gick lite snabbt när du läste inlägget?

 2. Erik Starck on 2004-12-9 at 11:15:40 said:

  Hehe, ja som man frågar får man svar. Om husen hade byggts färdiga i Lettland och transporterats till Sverige hade ingen reagerat skulle jag gissa.

  Jag inser såklart problematiken för Byggnads och det är en intressant utveckling det som sker. Vårt gamla samhällsbygge klarar inte av att hantera globaliseringen. Klart det blir konflikter.

 3. “Nej – det handlar om att svenska folket tycker att utländska arbetare ska ha samma villkor som svenska arbetare, om de jobbar i Sverige.”

  Resultatet blir ju visserligen att de stängs ute från Sverige. Varför skulle de anlitas om de blir fråntagna sin konkurrensfördel? 145 kr/timmen plus språksvårigheter eller 145 kr/timmen, men utan språksvårigheter. Valet är nog inte så svårt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation