Oscar Swartz har en intressant iakttagelse att delge, på tal om Kina, globaliseringens utmaningar och lilla Sverige:

Över Årstabron till Tibet

Det håller nog inte att bygga en 800 meters järnvägsbro när någon annan lägger 112 mil räls, varav 10 mil broar och tunnlar, på samma tid.

3 Thoughts on “Över Årstabron till Tibet

 1. Patrick on 2005-8-31 at 22:22:37 said:

  Någon gång i framtiden kanske vi här i lilla Sverige kan lära oss att bygga saker lika fort som i Kina (eller Tyskland eller var som helst)… eller inte. Det var i alla fall en fin bro de hade byggt över Årsta holmar, även om det mest intressanta den har gett upphov till kanske är Oscars iakttaglse 🙂

 2. Någon sade att Turning Torso byggts med en styrka på 35 man på 2 år. Det är också ganska imponerande.

  Kinas lilla rälsprojekt omfattade 100’000 personer…

 3. Patrick on 2005-9-1 at 12:14:13 said:

  Jag har passerat Årstabron nästan dagligen under byggtiden, och allt som oftast föreföll det inte hända så mycket på byggplatsen. Jag vet visserligen inget om byggnadsonst, men nog hade det väl varit möjligt att sysselsätta fler personer i bygget (och kanske arbeta i flera skift). Säkert skulle kostnaden på kort sikt bli större, men den samhällsekonomiska vinsten (om det finns någon, men det får man väl anta) skulle komma tidigare. Arbetslösa byggarbetare har det säkert funnits.
  Om Turning Torso byggdes på två år är det onekligen imponerande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation