Utan TV-kanal som distributionsmekanism. Gratis. Å med reklam. Om någon för 10 år sedan… nä, förresten, 5 år sedan. Äh, 1 år sedan!… hade sagt att detta skulle fungera så hade folk skrattat åt personen i fråga. Åtminstone folk från TV-branschen.

ABC.com Users Watch More Than Two Million Streams

ABC execs say more than two million streams have been shown at ABC.com, where a four-show ad-supported trial timed to coincide with the upfront started May 1. More important, perhaps, users have 86 percent recall of the ads – roughly twice the amount for regular TV.

Värt att notera: Disney äger ABC.com. Steve Jobs sitter i Disneys styrelse.

Värt att fundera på: hur ser branschen ut som du själv jobbar i? Hur skulle den påverkas av något som detta, där ett helt led i distributionskedjan slitits ut ur processen? Där gamla sanningar skrivna i sten, som att TV-program sänds vid en viss tid på en viss kanal, inte längre stämmer? Att planera när TV-program ska sändas är ett yrke som snart är lika onödigt som lykttändarens. Eller hjärtkirurgens.

2 Thoughts on “ABC.com har haft 2 miljoner nedladdningar av gratis TV-program

  1. kalle on 2006-5-23 at 20:01:52 said:

    Och här i det moderna Sverige tvingas vi betala 160 kr i månaden för några statliga kanaler oavsett ifall vi ser dem eller inte.

  2. Erik Starck on 2006-5-23 at 20:04:28 said:

    Precis. Skrev om det efter ett seminarium hållet av just SVT om framtidens TV:
    http://framtidstanken.com/?p=738

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation