Antagligen fler nu.

552 myndigheter 2005!

För att kunna följa utvecklingen av antalet myndigheter har Statskontoret valt att räkna de myndigheter som lyder under regeringen eller riksdagen och som styrs av en instruktion eller en särskild lag. Vår genomgång visar att det fanns 552 myndigheter den 31 maj 2005.

Hur många människor som arbetar i denna byråkratikoloss är ännu okänt men det torde vara en betydlig andel medborgare och röstare som inte gör annat än håller liv i statsapparaten. Livet som emikrat ter sig allt mer lockande för varje dag som går.

3 Thoughts on “Sverige hade 552 myndigheter 2005

  1. Målet är säkerligen att varje individ ska ha sitt eget verk och vara sin egen generaldirektör..

  2. Alla ska med. Så enkelt är det. Varje svensk medborgare ska kunna bli sin egen chef. Det mest förnuftiga sättet att fixa det är att göra alla till ansvarskännande och samhällsnyttiga generaldirektörer. INTE att göra det lättare för folk att bli onda parasiterande egenföretagare.

  3. Pingback: Framtidstanken - Accelererande förändring i en global ekonomi » Blog Archive » Meningslöst att rösta i Sverige

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation