Mer om den eldrivna sportbilen Tesla. I ett kort inslag på en av världens största TV-kanaler, Youtube, presenterar styrelseordförande Elon Musk bilen och ett framtida paket de planerar sälja tillsammans med bilen.

Paketet består av solceller som kan användas för att ladda bilen. Cellerna kommer att ha större kapacitet än vad bilen kräver och kommer således vara “energy positive”. Paketet med bilen och solcellerna kommer att via solen generera mer energi än de förbrukar.

Begreppet “energy positive” är intressant. Med förbättrad solcellsteknik, bränsleceller eller vindkraft skulle fler produkter kunna marknadsföras som “energipositiva”. Är det måhända ett framtida försäljningsargument?

4 Thoughts on “Tesla blir “energy positive”

 1. apa tycka, apa skriva on 2006-8-5 at 02:16:49 said:

  > större kapacitet än vad bilen kräver

  Vad innebär det? Att de kan ladda bilen på ändlig tid?

 2. Erik Starck on 2006-8-5 at 08:19:20 said:

  Jag sitter med “mobilt bredband” och kan inte kolla in filmen igen just nu men jag antar han menade att på ett dygn genererar solcellen mer ström än en full laddning med bilen. Tanken är ju att du ska koppla in bilen i eluttaget när du kommer hem från jobb och ha den stående över natten.

  Det är (tyvärr) inte så att solcellen laddar bilen under tiden man kör.

  Visst blir man lite sugen på den där? 🙂

 3. apa tycka, apa skriva on 2006-8-5 at 14:04:50 said:

  Aha. För att inte tala om hur energipositiva solcellerna skulle vara om de såldes separat, utan bil, då.

 4. Erik Starck on 2006-8-5 at 17:09:29 said:

  Jepp, men solceller för sig själv är långt ifrån lika sexiga som en röd sportbil. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation