2 Thoughts on “Dagens fråga: fritt och obundet?

  1. Matteus on 2006-9-16 at 15:00:33 said:

    Jag var på Inkonst i Malmö och lyssnade på en presentation, och de har den mycket intressanta uppfattningen att allt de gör måste gå med förlust, och att det på något sätt är självklart. Jag tycker det är bisarrt. Om jag hade tillgång till ett fantastiskt hus (Chokladfabriken) med flera olika scener och rum, scenteknik av högsta klass, ett mycket starkt varumärke i kultursammanhang, många människor som jobbar ideellt, och tre miljoner i bidrag varje år, så skulle jag använda denna fantastiska räkmacka till plattform, för att ta chansen att befria mig från bidragsberoendet genom att skaffa intäkter där företag och privatpersoner väljer att betala för just den fria, avantgardistiska, radikala eller ambitiösa konst som Inkonst står för.

    Men Inkonst vill inte vara oberoende, utan föredrar att vara helt i händerna på sina två kunder, Malmö Stad och Region Skåne. Inget företag jag vet skulle tolerera den sortens risk. Inte nog med att det bara är två kunder – beslutsfattarna är politiskt tillsatta!

    Total galenskap.

  2. Erik Starck on 2006-9-16 at 19:23:00 said:

    Jepp. De uppfattar sig säkert som väldigt fria att göra vad de vill. Pengarna kommer ju i alla fall och äkta fiiiinkultur måste ju gå med förlust. De beter sig som bortskämda tonåringar som får vad de vill från föräldrarna utan att behöva anstränga sig. “Ööh, vi har ju ingen lokal, ju.” Denna inställning har skadat svensk kultur något oerhört.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation