Sydsvenskans ledare skriver:

Medieakademin i Göteborg presenterade igår Förtroendebarometer 2006. Hela 80 procent av svenskarna säger sig ha stort eller mycket stort förtroende för Ikea. Det ger en förstaplacering för andra året i rad.
Volvo, Ericsson och Saab återfinns också på tio i topp-listan, liksom den samlade skaran svenska småföretag. Storföretagen som helhet intar femtonde plats med 38 procent medan riksdagen finns på sjuttonde med 35 procent.
Hårdraget åtnjuter staten alltså mindre förtroende än kapitalet.

Förtroende är hårdvaluta och kostar mycket att bygga upp (men går snabbt att rasera). IKEA verkar ha lyckats, liksom SR och SVT. Däremot har politiken och statsmakten det lite svårare att ansamla förtroendekapital. Kanske borde vi låta IKEA styra riket istället?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation