One Thought on “Svensk superkapitalist hjälper fattiga i Indien

  1. Om jag har någon idol så är det nog detta, kanske inte Percy och inte Bill i person (skulle inte vilja bli/vara någon av dem), men jag skulle gärna vilja när jag passerat 50 el. 60 kunna ägna mig och denna typ av verksamhet, dvs att hjälpa till att skapa förutsättningar för andra att skapa sin demokrati, framtid, välfärd och utvecklas.

    Och jag tror denna typ av verksamhet gör så mycket mer för världen, en de stora, dyra statsstödda organisationerna (vet ni vad en FN anställd tjänar i snitt?! För att få lika mycket pengar ut i handen i Sverige motsvarar det ca 1.5 – 2.5 MSEK/år innan skatt beroende på tjänst, en snitt Svensk VD i mindre bolag tjänar närmare 0.5 MSEK/år innan skatt).

    Dessutom tror jag att rent bistånd i traditionell form ofta inte fungerar förutom i katastrof situationer, det slår ut den lokala ekonomin, när det som behövs är en fungerande lokal ekonomi som stävjer korruption och skapar förutsättning för att människor kan få frihet och kontroll över sina egna liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation