Skrev för ett tag sedan om en 18-åring med bionisk fot. Oscar Pistorious kan bli den förste atleten med proteser istället för ben som tävlar i olympiska spelen för icke-handikappade. Golfspelaren Tiger Woods har genomfört ingrepp i ögonen som ger honom supersyn. Nu finns det även en bionisk hand som går att styra som en vanlig hand:

The thumb and fingers can move and grip just like a human hand and are controlled by the patient’s mind and muscles.

Var ligger de disruptiva tidpunkterna för konstgjorda kroppsdelar? Hur mycket bättre (enligt vilka parametrar?) måste en konstgjord hand vara för att man frivilligt ska vilja byta ut sin friska hand mot en bionisk? Lika bra är inte tillräckligt, men vad krävs?

Andra bloggar om: , , , ,

One Thought on “Bionisk hand – pusselbit mot Människa 2.0

  1. Det skiljer sig naturligtvis från människa till människa. En del skulle aldrig vilja ha en artificiell hand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation