Oscar Swartz skriver bra om FRA:

Regeringen har givit vackra namn åt de där platserna där operatörerna skall tvingas kopiera trafiken till myndigheten: Samverkanspunkter kallar man dem. Härligt va? Mussolini kunde säkert ha hittat på det. Varje människa i nationen Sverige är bara en cell i en stor folkkropp och har endast ett värde som en del av denna helhet. Varje företag är bara ett organ i denna folkkropp och har ingen egen beslutanderätt när det kommer till de viktiga sakerna. För att folkkroppens hjärna skall kunna bestämma hur folkkroppen skall röra sig måste den förstås få informationen genom nervbanorna så att varje cell kan övervakas. I folkroppens samverkanspunkter leds informationen om cellernas kaotiska beteende därute in i nervbanorna och kan förvandlas till nyttigheter för folkhjärnan.

Han skriver även på SvDs Brännpunkt idag.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 Thoughts on “Från folkhem till folkhjärna

  1. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Två viktiga saker inför morgondagens FRA-debatt

  2. Pingback: Piece of The Mind» Blog Archive » Vem ska stllas till svars?

  3. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Där rök FRAs tredje och sista liv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation